A cucerit Turcia! Cătălin Amuza, medaliat de trei ori cu aur și o dată cu argint la Campionatul Balcanic de atletism în aer liber – Masters

Evoluții încântătoare pentru Cătălin Amuza la Campionatului Balcanic de atletism în aer liber – Masters, găzduit în acest week-end de orașul Izmir, din Turcia. Sportivul legitimat la CS Târgoviște a reprezentat la înălțime România la puternica întrecere, la categoria M40.

La capătul unor prestații excelente, Cătălin a revenit acasă cu trei titluri de campion balcanic și o medalie de argint. Sportivul clubului nostru a reușit să-și adjudece aurul în probele de 800 m, 400 m și ștafetă. În schimb, argintul a fost cucerit în cursa de 1.500 m.

Proba de 800 m a fost câștigată cu timpul de de 2.07, iar pe cea de 400 m, după ce acele ceasului s-au oprit la 56.07. În ambele probe, Cătălin a reușit să atingă Personal Best!

Rezultatele încântătoare la Balcaniadă îl împing pe sportivul nostru să aibă în vizor participarea la Campionatele Europene și Mondiale de Masters.

„Am încheiat ultima zi cu aur în proba de ștafetă, unde am alergat din nou 800, făcând PB, cu timpul de 2.04. Înaintea ștafetei am avut parte de alte trei probe intense!

Chiar dacă învinsesem în prima probă, cea de 800 m, unde am scos 2.07, am fost un pic nemulțumit pentru că la Naționale am atins 2.05. Ținând seama că aveam pregătirea necesară pentru un alt timp bun nu am mai reușit acest lucru. De această dată, cred că emoțiile și șansa că pot termina pe podium și-au spus cuvântul. Până la urma a fost bine și așa!

Au urmat apoi două curse, prima de 400 m, cu Personal Best, iar a doua de 1.500 m, unde am fost nevoit să mă înclin în fața colegului și prietenului meu Daniel Scrob, care a pregătit foarte bine această cursă.

Astăzi am alergat din nou 800 m, iar cu ajutorul lui Dumnezeu am reușit din nou să ating un timp foarte bun, care a ajutat echipa de ștafetă a României să termine pe primul loc.

Aceste rezultate foarte bune îmi dau speranțe să particip la competiții mult mai valoroase, precum Campionate Europene și Mondiale. Pentru a participa la astfel de competiții trebuie să muncesc mult mai mult decât am făcut-o până acum”, ne-a precizat Cătălin Amuza.

Tot în acest an, Cătălin Amuza a devenit campion și vicecampion al României în probele de 800 și 1500 metri ale Campionatului Național Masters desfășurat în sală la începutul lunii martie. În schimb, la Campionatul Național de Masters în aer liber, sportivul nostru a cucerit aurul și argintul, în probele 800 și 1500 metri.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here