De la vis la realitate – Sala de atletică grea pe lista CNI!

În luna februarie am reușit să primim, de la Consiliul Local Municipal Târgoviște, terenul aferent sălii din str. Dr. Marinoiu, pentru ca, în urma unei alte solicitări, în această vară să primim și restul terenului, acum în total de 935 mp.

După intabularea întregii suprafețe, cu sprijinul nemijlocit al Ministerului Tineretului și Sportului, ne-am adresat Companiei Naționale pentru Investiții în vederea introducerii şi susţinerii spre finanţare a proiectului nostru pe lista obiectivelor pe care aceasta urmează să le dezvolte.

Obiectivul denumit „Reabilitare sală de sport multifuncțională și sediu administrativ Clubul Sportiv Târgoviște, județul Dâmbovița” este INCLUS în Programul național de construcții, după cum ne transmite, printr-o adresă oficială, Compania Națională de Investiții (foto jos).

Finanțarea obiectivului se va realiza în corelare cu alocațiile bugetare destinate fiecărui program derulat de Compania Națională de Investiții S.A.

Iată că, după o perioadă în care s-au vorbit multe despre această sală, respectându-se gradual pașii ce trebuiau parcurși, am ajuns în acest punct favorabil pentru noi, iar implementarea proiectului depinde acum numai de C.N.I.

„Am avut multe runde de discuții pe această temă la minister și vreau să le mulțumesc public, atât doamnei ministru, Gabriela Szabo, cât și domnului Subsecretar de Stat, Augustin Ioan, pentru spijinul pe care îl acordă acestui proiect. Am înaintat deja un set de documente Companiei Naționale de Investiții și nu ne rămâne decât să așteptăm solicitările și deciziile următoare. Intenționăm să reabilităm în totalitate Sala de atletică grea, dar și să construim un sediu de care instituția noastră are atâta nevoie. Țin să precizez că, pe fondul unei colaborări instituționale corecte, avem promis și sprijinul unor factori decidenți de la nivel județean, al căror nume îl voi dezvalui la momentul potrivit. Sunt pași importanți și îmi exprim speranța că, în sfârșit, această problemă importantă a clubului nostru, va fi rezolvată” a precizat pentru cstargoviste.ro, directorul Clubului Sportiv Târgoviște – prof. Ciprian Prisăcaru.

Fiind un proiect de marime relativ mică în comparație cu altele, investiția situându-se la nivelul a câtorva sute de mii de euro, ne așteptăm ca proiectul să treacă cu ușurință de furcile caudine ale bugetelor şi birocrației prin care trece orice proiect de acest gen.

Construită în anul 1940, conform raportului de evaluare, sala actuală are o suprafață desfășurată de 337 mp și un grad foarte mare de uzură fizică (GUF) estimat la un procent de 90%.

De-a lungul timpului, aici și-au desfășurat activitatea sportivă mulți campioni de lupte și box din Târgoviște, printre care îi amintim pe Seidamet Azis, Cornel Cornea, Florin Neicev, Ilie Durlă, Ștefan Grigoraș, Ion Iatagan, Petrică Tarbă, Mihai Ducu, Ioan Viorel Tincău, Valentin Neacșu și Gheorghe Radu.

adrese sala CNI MTS

Sala atletica grea

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here