“Sportul are nevoie de oameni pricepuți”. Elisabeta Lipă, noul ministru al Tineretului și Sportului

elisabeta-lipaMultiplă campioană la canotaj, Elisabeta Lipă (foto) este noul ministru al Tineretului și Sportului, în Guvernul condus de Dacian Cioloș. ”După 24 de ani de activitate sportivă, am o datorie de suflet să ajut sportul românesc și din această postură. Nu avem cum să facem schimbări spectaculoase, dar vom reevalua proiectele din tineret și sport, pentru că ele trebuie să aibă o finalitate unică. Suntem în anul calificărilor, un an foarte greu, iar, din păcate, pentru Jocurile Olimpice de la Rio avem doar 27 de sportivi calificați. Este un număr extrem de mic, ținând cont că în edițiile la care am participat eu eram peste 100 de sportivi și câteodată nu încăpeam în același avion. MTS va face eforturi pentru a califica un număr cât mai mare de sportivi. Eu personal voi face tot ce depinde de mine să ne prezentăm la Rio cu o delegație onorabilă. Voi continua proiectele fostului ministru, prietena mea Gabi Szabo, pentru că sportul nu are pauze, iar fiecare oprire de acest gen se vede în rezultatele sportivilor’‘, a declarat Lipă.

Numirea Elisabetei Lipă în funcția de ministru este apreciată de specialiști. Este o numire inspirată, în opinia mea. Mă bucur că ministerul va fi condus de un fost conducător de club. Știm cu toții că Elisabeta Lipă are o bogată recoltă de medalii olimpice, mondiale și europene, fiind în acest sens una dintre cele mai titrate sportive ale României. Sunt absolut convins că performanța pe care a facut-o, atât ca sportiv, cât și la conducerea CS Dinamo București, va fi confirmată și de activitatea de la MTS. Sportul românesc are nevoie de oameni pricepuți, dar și de conducători care să poată impune unele schimbări radicale în sport. Doamna Lipă cunoaște nevoile sportului și sper că va aduce schimbările în bine de care sistemul are nevoie”, a declarat directorul CS Târgoviște, Ciprian Prisăcaru.

Scrisoare de la Gabriela Szabo

Zilele trecute, fostul ministru al MTS, Gabriela Szabo, a trimis cluburilor și structurilor sportive o scrisoare de mulțumire pentru sprijinul venit din teritoriu în perioada în care a ocupat funcția de șef al sportului.

“O respect pe Gabriela Sazbo nu numai pentru că a fost un sportiv imens, dar și pentru că a fost un ministru care și-a dorit să îndrepte multe lucruri în sportul românesc. Cu siguranță va rămâne aici unde îi este locul, în familia sportului românesc, pentru că este unul dintre cei mai importanți ambasadori ai acestuia” – Ciprian Prisăcaru, director CS Târgovişte

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here