duta

Vasile Duță – campion național în proba de dublu!

Vasile Duţă a devenit al doilea campion dâmboviţean în 2016!

Sportivul nostru a terminat pe primul loc Campionatele Naţionale Individuale de iarnă, categoria U12 – proba de dublu. Duță a făcut pereche cu Alin Fătu, legitimat la AS Tenis Club Bucureşti. Aceștia şi-au adjudecat medalia de aur după a ce au dispus în finală de perechea Darius Bălan – Tenis Slub Stănică/ Dragoş Cazacu -CS Ştiinţa Constanţa, în urma unui sec 6-1, 6-3.

Până în finală, perechea Dută/Fătu a trecut în semifinale de Dario Ciobotaru – Dinamo Bucureşti/ David Manu – Asociaţia T.C. Sun – 6-1, 6-4, iar în primele două tururi de George Cosma/ Robert Guna – ambii de la Tenis Club Stănică – 6-4, 6-2 şi de Alexandru Coman -CSM Craiova/ Andrei Firaru – AS. CS Prosport – 6-1, 6-4.

În proba de simplu, sportivul nostru s-a oprit în sferturi, la capătul unui eşec suferit în faţa lui Dario Ciobotaru, în două seturi, 6-7 (2), 4-6.

“Sunt bucuros pentru acest debut în forță al tenismenilor noștri. De altfel mă așteptam ca Duță și Papoe să pună pretenții la medalii, deoarece în acest sezon evoluează la categoria lor de vârstă. Pentru Vlad Breazu va fi puțin mai dificil, pentru că el este mai mic cu un an decat colegii lui de competiție, însă eu sunt convins că toți trei, alături de ceilalți tenismeni ai noștri, își vor continua drumul către înalta performanță, cu fiecare competiție la care participă, indiferent de rezultate”, a declarat pentru siteul nostru, directorul clubului prof. Ciprian Prisăcaru.

duta

admin (90 Posts)


Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *