CS Târgoviște încheie anul cu fruntea sus și se menține între primele 20 de cluburi departamentale din România. Cu multă ambiție, dorință și determinare în dreptul antrenorilor și sportivilor, cu un manageriat bun clubul nostru trăiește. Sunt speranțe că în 2016 va fi mai bine. Și din punct de vedere al bugetului, și la capitolul infrastructură. Despre ce a fost în 2015 și despre obiectivele clubului nostru în anul care vine am stat de vorbă cu directorul Ciprian Prisăcaru, în penultima zi a acestui an.
- Domnule Prisăcaru, cum ați cataloga rezultatele clubului în 2015?
- Consider că am avut un an bun. Cu un buget mic am reușit să ținem clubul pe un trend ascendent. Se poate observa că, de la an la an, am avut tot mai puțini bani pentru competiții, și totuși ne-am descurcat. Nu vorbim și nu am vorbit de sume mari la CS Târgoviște. Dacă am avut rezultate pozitive, acest lucru se datorează în mod deosebit eforturilor pe care le fac antrenorii și sacrificiilor pe care le fac sportivii.
- 2015 va rămâne un an de referință pentru istoria recentă a sportului dâmbovițean, în general.
- Așa este, promovarea Chindiei în Liga a II-a, titlul național la baschet feminin și finala jucată de CSM Târgoviște la volei feminin sunt rezultate importante. Aș adăuga că unele dintre proiecte au început în mandatul meu de primar interimar. Cel mai mult mă bucură promovarea Chindiei. Am fost unul dintre cei care au pus bazele acestui proiect.
- Un moment care vă vine în minte, vizavi de activitatea CS-ului din acest an?
- Cred că cel mai plăcut eveniment în care am fost implicați noi a fost Centura Chindiei, a doua ediție. S-a creat așa o emulație la Târgoviște în jurul acestei competiții… Au venit sportivi de valoare ai județului și nu numai, foste glorii ale boxului dâmbovițean. Pe viitor această competiție n-ar trebui să dispară din calendarul sportiv al Târgoviștei.
- Aveți meritul de a fi adus multe nume noi la CS în ultima vreme, în condițiile în care nu ați renunțat la niciunul dintre antrenorii cu experiență.
- Aici e o poveste mai lungă. Dintotdeauna mi-am dorit să dau o șansă tinerilor antrenori. Când am ajuns la club, în funcția de director, în 2011, acesta a fost principalul meu obiectiv. Mă mândresc că i-am adus la CS pe Cătălina Oprea, pe Mihaela Sadoveanu, iar ulterior pe Ilie Durlă sau Gabi Cărănescu, cu toții antrenori tineri și cu mare perspectivă. Am înființat secția de judo, cu o sub-secție la Bărbulețu, iar rezultatele nu au întârziat să apară, dovadă că judo-ul punctează serios la toate competițiile. Tot ca un plus al ultimilor ani, aș nota revitalizarea secției de box.
- Cum vedeți numirea Elisabetei Lipă la MTS? Ce așteptări aveți?
- Eu am încredere în doamna Elisabeta Lipă. Cred că a venit cu o atitudine care va avantaja devoltarea unor discuții importante pentru segmentul sportiv. Pentru prima dată de când sunt în sistem, văd o dorință de schimbare. Noi avem o relație bună cu MTS și suntem pregătiți să sprijinim, cu orice ne stă în măsură, toate ideile constructive. În societate, în general, și în sport, în special, e nevoie de manageri bine pregătiți și de o strategie atât macro, cât și la nivel local.
- Care sunt noutățile vizavi de sala de sport pe care CS-ul o deține în centrul Târgoviștei?
- N-aș vrea să mă hazardez în promisiuni, dar sper ca în 2016 să se facă pași importanți în această direcție. S-a pierdut mult timp, abia la sfârșitul anului 2013 s-a finalizat litigiul cu privire la terenul respectiv, iar sala, cu tot cu terenul de lângă, în total 930 mp, a ajuns în administrarea noastră abia în primăvara acestui an. S-au făcut și greșeli, dar important este că acum lucrurile s-au lămurit. Am înaintat toată documentația pentru reabilitarea sălii la Ministerul Dezvoltării, prin MTS, și așteptăm ok-ul. E un proiect vital pentru activitatea CS Târgoviște.
- În seria de interviuri pe care le-am realizat cu antrenorii, toți au declarat că ar trebui să existe o mai bună colaborare între cluburile dâmbovițene.
- Sunt total de acord. Doar așa putem crește. Pe o relație strânsă între cluburi ar trebui să se bazeze întreg sistemul. Și nu în ultimul rând, alături de sport trebuie să fie și factorul de decizie local. Cred că ar trebui să avem minim două-trei întâlniri pe an între managerii din sport și factorii de decizie, cu puncte principale de discuție: cota de finanțare a sportului din fonduri publice, dezvoltarea infrastructurii și stabilirea unei strategii locale pe termen cel puțin mediu, care să fie respectată de toată lumea, cu strictețe. Este unicul mod de a avea rezultate importante în actualele condiții.
- La CS Târgoviște sunt legitimați, în proporție covârșitoare, doar sportivi dâmbovițeni.
- Într-adevăr. Noi trebuie să realizăm contextul în care ne aflăm. Ponderea mare trebuie să o aibă localnicii. Unii vor spune că nici Real Madrid, de exemplu, nu are numai fotbaliști născuți în Madrid. Noi nu dispunem de resursele țărilor foarte dezvoltate. Acolo sunt alte strategii, sunt idei implementate cu ani mulți în urmă. În Dâmbovița, accentul trebuie pus pe localnici.
- Cam asta se întâmplă la fotbal, la Chindia, iar lucrurile merg bine.
- Am mare încredere în oamenii care se află acolo și cred că sunt cei mai potriviți, în acest moment, la Chindia. Cel mai mare vis al meu e să o văd din nou pe Chindia în Liga I. E prima mea dragoste, nu o să uit niciodată primele meciuri în galeria Commando Dracula. Dacă viitorul echipei noastre de fotbal va depinde vreodată de mine, nu voi sta niciun moment pe gânduri.
- Ce mesaj aveți pentru antrenori, sportivi și suporteri, în prag de An Nou?
- Îmi doresc ca 2016 să aducă bucurii, satisfacții și realizări. Sportivilor le urez, în primul rând, sănătate, antrenorilor – putere de muncă, iar suporterilor – cât mai multe satisfacții alături de noi. În speranța unui an mai bun, îi îndemn pe toți să fie demni, corecți și să pună umărul la bunăstarea comunității noastre.